< Terug naar nieuws

6 april 2023

Master AI-student publiceert in meest prestigieuze AI-conferentie

Master AI-student schrijft geschiedenis: publicatie baanbrekende paper op CVPR, 's werelds meest vooraanstaande AI-conferentie.
Piyush Bagad, tweedejaars Master AI-student aan de Universiteit van Amsterdam, heeft geschiedenis geschreven door een paper te publiceren op Computer Vision and Pattern Recognition (CVPR), 's werelds meest prestigieuze AI-conferentie. Het is de eerste keer dat een Master AI-student van de UvA publiceert op CVPR, momenteel de vierde meest geciteerde wetenschappelijke publicatie ter wereld. Bagad's paper onderzoekt de vraag of video-taalstichtingsmodellen gevoel voor tijd hebben, en stelt een methode voor om dit gevoel in het model in te brengen zonder het helemaal opnieuw te trainen. Bagad ontvangt de Amsterdam Merit Scholarship en is geselecteerd als ELLIS Honors Student om zijn masterscriptie uit te voeren in samenwerking met prof. Andrew Zisserman aan de Universiteit van Oxford. 
 

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
Fusie geeft impuls aan verantwoorde AI

31 mei 2023

Fusie geeft impuls aan verantwoorde AI >

De samenvoeging van het initiatief Smart Health Amsterdam met Amsterdam AI werd 31 mei 2023 een feit! Alle partners en samenwerkende organisaties hebben de fusie gevierd in de burgemeesterswoning in de hoofdstad.

Lees meer >

Santeon ziekenhuizen in Nederland zijn de eerste die kunstmatige intelligentie op de IC uitrollen

26 mei 2023

Santeon ziekenhuizen in Nederland zijn de eerste die kunstmatige intelligentie op de IC uitrollen >

OLVG-ziekenhuis in Amsterdam gebruikt als eerste AI-beslissingsondersteuning voor veilig IC-ontslag 

Lees meer >

Maak Nederland voorhoedespeler voor verantwoorde AI

10 mei 2023

Maak Nederland voorhoedespeler voor verantwoorde AI >

Investeren in talent en infrastructuur: Amsterdam AI pleit voor een leidende rol van Nederland op het gebied van Responsible AI.

Lees meer >