< Terug naar nieuws

21 maart 2023

AiNed MIT AI call van start voor AI-projecten mkb

Stimuleer AI-innovatie in het mkb met de AiNed MIT AI call - een kansrijk subsidieprogramma voor R&D-samenwerkingsprojecten.
Op 21 maart 2023 gaat de AiNed MIT AI call van start, een regeling om AI-projecten van het mkb te ondersteunen en de AI-innovatiekracht in Nederland te stimuleren. De regeling maakt deel uit van het AiNed programma en heeft een subsidiebudget van € 3,5 miljoen. Het mkb, waaronder startups, speelt een belangrijke rol in het bevorderen van economische welvaart en innovatie op het gebied van AI, maar loopt tegen diverse barrières aan. De regeling biedt de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor R&D-samenwerkingsprojecten op het gebied van AI, waarbij een aantoonbaar nieuwe oplossing moet worden geboden voor één of meerdere toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie. De deadline voor indienen is 9 mei 2023.
 

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
Fusie geeft impuls aan verantwoorde AI

31 mei 2023

Fusie geeft impuls aan verantwoorde AI >

De samenvoeging van het initiatief Smart Health Amsterdam met Amsterdam AI werd 31 mei 2023 een feit! Alle partners en samenwerkende organisaties hebben de fusie gevierd in de burgemeesterswoning in de hoofdstad.

Lees meer >

Santeon ziekenhuizen in Nederland zijn de eerste die kunstmatige intelligentie op de IC uitrollen

26 mei 2023

Santeon ziekenhuizen in Nederland zijn de eerste die kunstmatige intelligentie op de IC uitrollen >

OLVG-ziekenhuis in Amsterdam gebruikt als eerste AI-beslissingsondersteuning voor veilig IC-ontslag 

Lees meer >

Maak Nederland voorhoedespeler voor verantwoorde AI

10 mei 2023

Maak Nederland voorhoedespeler voor verantwoorde AI >

Investeren in talent en infrastructuur: Amsterdam AI pleit voor een leidende rol van Nederland op het gebied van Responsible AI.

Lees meer >